El CIM de la UPC presenta la seva nova imatge corporativa, símbol de la seva consolidació com a Centre Tecnològic líder en Fabricació Digital i Impressió 3D



Amb una nova marca que expressa els valors principals de la seva activitat: Col·lectiu, Ingeni, 3D i Fabricació.


Amb orígens que es remunten al 1990, i constituïda com a fundació integrada al grup UPC el 2005, l’entitat ha quadruplicat des de llavors la seva facturació (actualment de 6 M€), amb una excel·lent funció docent, de recerca i transferència tecnològica (aquesta darrera la destaca, inclús, davant altres universitats internacionals).


Barcelona, 7 de setembre del  2017.  El CIM de la UPC, conegut fins a la data present amb la denominació Fundació CIM o Centre CIM, presenta la seva nova imatge corporativa. Els darrers anys, el seu creixement ha estat molt significatiu, coherentment amb els esforços per ressituar de nou la indústria catalana en un primer pla. És després de tot aquest treball d’èxit en transferència tecnològica, recerca i formació, que, com a colofó, aquesta institució presenta la seva nova imatge corporativa.

Així, el CIM de la UPC –denominació sota la qual passa a ser conegut- disposa a més d’un nou logotip, que el vincula de manera inequívoca amb el grup d’institucions de la Universitat Politècnica de Catalunya (Grup UPC), de la qual forma part.

La projecció de la nova marca CIM de la UPC, la primera del grup adaptada a la nova imatge corporativa de la UPC, és el símbol d’una història d’èxit que és coneguda, recolzada i impulsada per la base industrial i professional catalana. I el nou logotip expressa els valors claus d’aquest camí: Col·lectiu, Ingeni, 3D i Fabricació.

Tota aquesta activitat ha deixat fites i notícies rellevants pel camí, que justifiquen la posada en valor en forma de nova marca corporativa que es presenta:

- Disseny i construcció d’equips de recerca per a vols parabòlics de l’Agencia Espacial Europea.
- “Premi 2015 Manel Xifra” al millor Centre Tecnològic o Grup de Recerca.
- Fabricació de prototips impresos en 3D per a assaig d’intervencions quirúrgiques d’oncologia infantil a l’Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona.
- Dinamització i gestió d’Ateneus de Fabricació Locals a Barcelona i altres municipis, liderant el procés d’empoderament de la ciutadania de les noves tecnologies de fabricació digital.
- Projecte BCN3DTechnologies, que ha situat la impressora 3D de sobretaula “SIGMA” entre les primeres a nivell mundial, gràcies a la seva tecnologia IDEX de dos capçals independents. Actualment, se n’exporta més del 90% a la resta del món, amb una producció mensual de 250 unitats.
- I, sobretot, centenars de professionals que han passat, o bé per les seves aules o fent una estada pràctica dins del seu programa de beques, en el que alguns han vingut a anomenar l’Hospital Clínic de l’Enginyeria. Avui dia, són aquests ex-alumnes els que lideren la imprescindible transformació de les empreses catalanes des de les seves posicions en oficines de R+D+i, plantes productives, etc...

“En un moment de turbulències, tant a nivell global com local, - declara el seu director general, Felip Fenollosa -, la primera universitat tecnològica de caràcter públic del país i, referent a nivell internacional, disposa del CIM de la UPC com una eina per a poder fer transferència tecnològica en un  àmbit  clau: la Fabricació Avançada.  En  aquest institut  tecnològic,  conceptes  abstractes  com Indústria 4.0, Fabricació Additiva, Disseny i Enginyeria Assistida per Ordinador, BIM, Lean Manufacturing, etc..., es transformen en coses tangibles que tenen utilitat per als professionals i les empreses que han d’innovar, si volen ser competitius en un mercat global”.
“Els  projectes  de  futur  del CIM de la UPC no  són  altres que  continuar sent  una eina útil al teixit industrial - afegeix el director general del CIM de la UPC -, tot projectant la universitat a la que pertany. En un pla més concret, les línies d’activitats continuaran el seu impuls: nous programes formatius, potenciació dels serveis tecnològics, cerca d’inversors per escalar el projecte d’impressores 3D de sobretaula, etc.”.


Sobre El CIM de la UPC
El CIM de la UPC s’ha caracteritzat des dels seus orígens per la polivalència de les activitats que realitza. Algunes de les més rellevants són:

- Màsters professionals amb titulació UPC
- Producció de prototips i presèries a mida fets per impressió 3D, mecanització avançada, etc.
- Disseny i fabricació d’equipaments especials (d’automatització,  producció, recerca...)
- Projectes de recerca europeus amb socis internacionals
- Disseny, fabricació i venda d’impressores 3D de sobretaula per professionals i empreses

La seva missió és transferir coneixements d'enginyeria i de gestió de la tecnologia, així com facilitar eines a les empreses i als professionals perquè puguin crear i millorar els seus productes i processos de fabricació.
D’aquesta manera, acosta la realitat empresarial a la universitat i ajuda al teixit industrial a aconseguir la màxima competitivitat tecnològica.
També col·labora amb altres centres universitaris de recerca, a través del Centre d’Innovació i Tecnologia de la UPC (CIT UPC), de la Xarxa de Referència en Tècniques Avançades de la Producció (XaRTAP) i d’empreses de diversos sectors. Finalment, desenvolupa propostes tecnològiques innovadores i potencia infraestructures de recerca aplicada per desenvolupar projectes en diversos àmbits tecnològics.

El CIM té els seus orígens a l’any 1990, constituint-se en fundació de la UPC al 2005. Des d’aquesta data, l’entitat ha quadruplicat la seva facturació (actualment de 6 M€), i té actualment 60 persones en plantilla i uns 45 estudiants en pràctiques, que a la finalització de la seva estada s’incorporen a empreses innovadores de l’entorn amb les quals es mantenen convenis de col·laboració.

Més informació:

Fundació CIM de la UPC: http://www.fundaciocim.org


Nota: si desitja més informació sobre aquesta nota de premsa, pot posar-se en contacte amb Mar Borque & Asociados. Tel: 931370334. e-mail:marborqueasociados@marborqueasociados.com. www.marborqueasociados.com